Visserij School

Alles over Opleidingen en Scholen

Cursus bedrijfshulpverlening

Wanneer je een cursus bedrijfshulpverlening wilt volgen, maar nog helemaal geen ervaring hiermee hebt, is het verstandig om een basistraining BHV te volgen. Je kunt hiervoor terecht bij G4S. Als je al wel een certificaat BHV hebt, kun je bij GS4 ook herhalingscursussen volgen of een cursus die speciaal op een bepaald onderdeel van BHV gericht is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Opleiding Kleine Blusmiddelen of de Opleiding Brand, Alarmeren, Ontruimen en Communicatie.

Wat leer je tijdens de cursus BHV?
Als er op de werkvloer bijvoorbeeld een ongeval met iemand of een brandje plaatsvindt, is de BHV-er over het algemeen als eerste aanwezig. Jij zorgt er als BHV-er voor dat je slachtoffers die hulp nodig hebben, deze hulp kunt bieden of dat je ze in veiligheid kunt brengen. Als er sprake is van een kleine brand, kun je deze al proberen te blussen voordat de professionele hulpdiensten aanwezig zijn. Je leert tijdens de BHV cursus hoe je mensen zo snel mogelijk kunt waarschuwen als er iets gebeurd is maar ook hoe je een pand veilig en zo vlug mogelijk kunt ontruimen.

Examen en certificaat
Een BHV cursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Je begint de cursus met de theorie, zodat je een basis hebt die je in de praktijk tot uitvoering brengt. Het theoriegedeelte wordt afgesloten met een toets, de praktijk mag je laten zien aan een van onze trainers en zij beoordelen dan of je voldoende geleerd hebt en in praktijk kunt brengen mochten zich calamiteiten voordoen. Als je beide onderdelen met succes afsluit, kom je in het bezit van een BHV certificaat dat één jaar geldig is. Vergeet niet om dit certificaat ieder jaar te verlengen. Dit kun je laten doen via een herhalingscursus. Als je deze ook goed afrondt, wordt het certificaat weer voor een jaar verlengd en ben jij weer helemaal op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen binnen BHV.