Visserij School

Alles over Opleidingen en Scholen

Opleiding Kindercoach Utrecht: verrijking en verdieping van je kennis

Ontwikkel jezelf en je coaching skills met de opleiding Kindercoach Utrecht. De tijd van kind naar volwassenheid is een belangrijke fase waarin een kind zich tot volwassene ontwikkeld. De wereld waarin kinderen opgroeien vandaag de dag is daarbij soms ingewikkeld. Een kindercoach kan een kind en ouders steun bieden als er obstakels in de ontwikkeling zich voordoen. De post hbo opleiding van TC Academy leidt je in een kort en intensief traject op tot volwaardig kindercoach.

Hoe word je professioneel kindercoach met de opleiding Kindercoach in Utrecht

“Learning by doing” staat centraal in de opleiding Professioneel Kindercoach. Je wordt een professional door praktijkervaring in combinatie met een gedegen kennis. Het programma bestaat uit 6 fases. Daarin zit een perfecte balans tussen verschillende manieren van leren. Je hebt lesdagen en stage. Daarnaast zijn interventiebijeenkomsten, heb je momenten van zelfstudie en e-learning. Je sluit de opleiding af met een eindopdracht en een gesprek hierover. Bij de eindopdracht maak je zelf een coachtraject met een coachee.

Als professioneel kindercoach aan de slag

De opleiding tot professioneel kindercoach kan dienen als verdieping van je opleiding tot coach, maar je kunt deze cursus ook zonder de cursus coach volgen. Na de opleiding kun je als zelfstandig kindercoach aan de slag. Tijdens de opleiding heb je kennis genomen van de verschillende ontwikkelingsgerichte methodieken om kinderen bij te staan in hun ontwikkeling. Is de opleiding van professioneel kindercoach iets voor jou? Informeer naar de mogelijkheden bij de TC Academy in Utrecht.