Visserij School

Alles over Opleidingen en Scholen

3 tips voor een onvergetelijke studententijd

Eén van de beste tijden in je leven is toch wel de studententijd. De studententijd is dan ook echt alleen leuk als je nog wat jonger bent en nog volop bezig bent met een studie. Juist in deze tijd kunt je genieten van de vrijheid. Misschien ga je in deze tijd wel voor het eerst op jezelf wonen, kom je voor het eerst in een kroeg en studeer je eindelijk iets wat je echt leuk vindt. Om je studententijd nog een stukje beter te maken geven wij drie tips!

Tip 1: Bouw contacten op

Het kan zijn dat je dit misschien een beetje eng vind en nooit hebt durven doen, maar in deze tijd staat iedereen open voor nieuwe contacten! Stap daarom uit je comfortzone en spreek mensen aan die je aardig lijken. Dit begint al in je eigen klas. Je zult merken dat er meer mensen alleen zijn dan je denkt. Juist daarom staat iedereen open voor nieuwe contacten. Je kunt natuurlijk ook contact op doen in een studentenvereniging of in het huis waar je woont!

Tip 2: Plan je tijd in

Je zult merken dat het leven als student soms ontzettend hectisch kan zijn. Alle feestjes die je hebt wil je natuurlijk niet missen. Echter moet dit niet ten koste gaan van je studie. Plan daarom voor jezelf je tijd goed in. Of je nu studeert om accountmanager te worden of je studeert om grondwerker te worden, het is belangrijk dat je voor jezelf bepaald wanneer je bezig moet gaan voor je studie. 

Tip 3: Doe wat je leuk vind

Je hoeft niet altijd ja te zeggen wanneer je hier geen zin in hebt. Allereerst is het belangrijk dat je een studie doet die je leuk vindt, dit maakt je studententijd namelijk al een stuk beter. Kijk voor een leuke opleiding eens bij Infravak! Vind je de studie niet leuk? Geef dit dan op tijd aan, anders ga je merken dat je ook steeds meer tijd moet investeren omdat het je niet interesseert.