Visserij School

Alles over Opleidingen en Scholen

Bereik je doelen op soepele wijze dankzij een assertiviteitstraining

assertief zijn betekent in feite niets anders dan voor jezelf op kunnen en durven komen. Maar als je voor jezelf op wil komen, dan moet je wel de vaardigheden hebben om daadwerkelijk assertief te zijn. Maar met assertiviteit is het ook zo dat je moet weten wanneer je wel en wanneer je niet op je strepen moet gaan staan. Dat onderscheid kunnen maken is ook onderdeel van je vaardigheden. assertief zijn is niet per se iets wat er meteen in zit. Het is geen biologische vaardigheid waar je mee geboren wordt en dus moet je deze vaardigheid ontwikkelen en trainen. Door assertief te zijn moet je mensen soms tegen de haren strijken. Je moet dan juist niet de weg van de minste weerstand bewandelen en dat is waar je vaak wel naar op zoek bent. Juist vanwege die weerstand is het ook weer nodig om assertief te zijn en je woordje klaar te hebben. Maar dat is meteen de crux van de zaak, want assertief zijn is geen eigenschap van je psyché die je aan en uit kunt zetten. Het is niet zo dat wanneer je assertief bent, dat je dan opeens altijd overal je woordje klaar hebt. Daarom is een assertiviteitstraining bij tijdwinst.com helemaal geen slecht idee. assertief zijn vergt namelijk voorbereiding en kennis. Je moet weten wat je wil, wat je doelen zijn en waar je naar toe wilt. Vervolgens moet je weten wat de obstakels zijn die het bereiken van jouw doelen mogelijkerwijs in de weg staan. Tot slot moet je in staat zijn om een strategie te formuleren om die obstakels te overkomen. Vervolgens kun je op assertieve wijze je punt maken met de nodige onderbouwing. Al dat soort zaken maken dus onderdeel uit van jouw mogelijkheid om assertief te kunnen zijn. Het is dan ook zeker niet zo dat je dat je gewoonweg een kamer binnen kunt wandelen om daar je assertiviteit te laten zien. Om dat te kunnen, moet het zijn ingebed in een groter geheel zoals dat hierboven is geschetst. Binnen dat kader kun je vervolgens meer of minder assertief zijn en het is goed om die vaardigheid in ieder geval goed te trainen via een assertiviteitstraining. Om je zelfverzekerder te voelen, is het zeker goed om een assertiviteitstraining te volgen. De durf die men vaak ontbeert, ontstaat omdat men niet precies weet wat te doen of wat te zeggen. Ook weet men lang niet altijd wat men nu eigenlijk wil, waardoor er alleen een vaag gevoel van onvrede is waardoor je het probleem ook niet kunt articuleren. Een assertiviteitstraining kan hierbij helpen. 

Kijk voor meer informatie over de assertiviteitstraining op assertief.nl

Mocht je meer willen weten over de assertiviteitstraining van tijdwinst.com, dan kun je terecht op de website van assertief.nl. Je kunt dan alvast meer lezen over wat je zoal kunt verwachten van deze assertiviteitstraining en natuurlijk ook wanneer de trainingen plaatsvinden. Je kunt je dan ook meteen aanmelden voor een training.

Volg ook vele andere trainingen bij tijdwinst.com

Naast een assertiviteitstraining, kun je ook bij tijdwinst.com terecht voor allerlei andere trainingen en cursussen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Cursus feedback geven
  • Cursus gesprekstechnieken
  • Cursus zelfvertrouwen
  • Cursus snellezen