Visserij School

Alles over Opleidingen en Scholen

Manage je tijd beter via een time management workshop

Indien je op zoek bent naar een manier om je dagen beter in de delen qua activiteiten, dan is het wellicht een idee om een time management workshop te volgen bij tijdwinst.com. In theorie is het managen van je tijd natuurlijk een koud kunstje. Je moet gewoon zorgen dat je een goede planning maakt en daarna moet je je aan die planning houden. Een kind kan de was doen zou je denken, maar zo is het vaak niet. De hoeveelheid tijd die er is, schikt zich niet naar jouw planning. Dat betekent dat je van alles kunt willen, maar dat wil niet zeggen dat je alle taken en activiteiten binnen de gezette tijd ook af kunt krijgen. Een goede planning is daardoor heel afhankelijk van je eigen vermogen om in te schatten hoeveel tijd je voor iedere taak nodig hebt. Een time management workshop helpt je daarbij, want je opereert immers zelden in een soort vacuüm. Dat wil zeggen dat er allerlei andere factoren actief kunnen zijn die jou planning in de war gooien. Als je een uur nodig hebt voor een specifieke taak en je reserveert in je agenda precies 1 uur voor die taak, dan is de kans heel groot dat je de taak niet op tijd af krijgt. Want je weet van te voren niet hoe scherp je zult zijn, of je concentratie het een uur lang volhoudt, welke telefoontjes of appjes er tussendoor komen, et cetera. Als de taak heel leuk is, dan kun je vaak makkelijk de aandacht vast houden en dus zit het met de focus dan wel goed. Maar je hebt nog altijd geen controle over externe factoren zoals collega’s die hulp vragen, appjes die om je aandacht vragen en noodgevallen die tussendoor komen. Als de taak minder leuk is, dan ben je al snel geneigd om afleiding te zoeken. Kortom, je loopt al snel achter op schema. Te strak plannen is dus zelfden een goed idee. Een time management workshop helpt je als het ware om een gevoel te ontwikkelen voor het verschil tussen bruto en netto tijd. Als je een uur nodig hebt, reserveer dan bijvoorbeeld 2 uur voor de taak. Je spendeert dan nog altijd 1 uur aan het volbrengen van de taak, maar je houdt ruimte voor de bovengenoemde interrupties. De netto tijd die je aan de tijd spendeert is dan bijvoorbeeld 60 minuten, maar de bruto tijd die je aan je bureau zit voordat de taak is afgerond is dan 110 minuten. Dit is uiteraard slechts 1 component van goede time management. Tijdens de time management workshop leer je je tijd managen op verschillende manieren.

Volg een time management workshop bij tijdwinst.com

Mocht je op zoek zijn naar de technieken en vaardigheden om je tijd beter te managen, dan kun je je via timemanagement.net aanmelden voor de time management workshop. Op de site zie je meteen waar en wanneer je terecht kunt voor de time management cursus.

Profiteer van de inspireerde cursussen van tijdwinst.com

Als je kiest voor de time management workshop van tijdwinst.com, dan profiteer je in eider geval van de volgende voordelen: 

  • Kort en krachtig 
  • Frisse boost 
  • Altijd actueel

Lees meer…