Visserij School

Alles over Opleidingen en Scholen

Vis nooit meer naast het net door een fishfinder!

fishfinder kopen

Vindt u het heerlijk om te vissen en overweegt u al een tijdje om een fishfinder kopen, maar weet u nog niet genoeg over dit hulpmiddel? Lees dan snel verder!

Wat is een fishfinder precies? Een fishfinder wordt ook wel een dieptemeter genoemd. Het woord “dieptemeter” zegt het al: een fishfinder meet de diepte van het water. Ook kan deze de aanwezigheid van vissen, plantengroei etc. in het water waarnemen. Door de fishfinder weet u op elk moment of er vissen in het water onder u aanwezig zijn en waar ze zich op dat exacte moment bevinden. Erg handig om te weten dat u niet op een plek zonder vissen aan het vissen bent!

fishfinder kopen

Een fishfinder bestaat uit een aantal onderdelen: het beeldscherm, ontvangstgedeelte met knoppen voor de bediening en een transducer. Bijna alle fishfinders hebben tegenwoordig een GPS. Dit kan erg in uw voordeel werken tijdens het vissen, aangezien u door de GPS navigatie hebt op het water. Dit kan erg handig zijn als er ineens mist, onweer of hevige regen ontstaat. U kunt ook routes opslaan met de GPS en dieptekaarten bouwen en opslaan op het toestel. Er zijn onwijs veel verschillende fishfinders. Sommige kunnen slechts tot 50 meter diepte meten, terwijl er ook fishfinders bestaan die tot 200 meter of zelfs dieper kunnen meten. Prijzen worden ook beïnvloed doordat deze dieptemeters verschillen in GPS, kleurenscherm, nachtverlichting en automatische in- en uitschakeling. Er zijn zelfs fishfinders die al een 3D weergave geven!

Een fishfinder brengt dus veel voordelen met zich mee. Door het aanschaffen van dit hulpmiddel zult u nooit meer uw tijd verdoen door het vissen op een plek zonder vissen in het water. Ik raad u aan om de fishfinder te kopen. Er bestaat een grote kans dat u niet meer zonder de dieptemeter wilt vissen. Het wordt al snel een onmisbaar product!

Meer verhalen