Visserij School

Alles over Opleidingen en Scholen

Lesmateriaal voor keuzevakken VMBO

Met het beschikbaar komen van modules met lesmateriaal voor keuzevakken VMBO is Dubbelklik uitgegroeid tot de belangrijkste leverancier van educatief lesmateriaal voor het VMBO. De modules met lesstof voor de profielvakken van Dubbelklik zijn al jarenlang bekend in het onderwijs. Het lesmateriaal onderscheidt zich doordat het heel goed is afgestemd op de manier waarop VMBO-leerlingen kunnen leren. Dat betekent dat er voor het instructiegedeelte video’s zijn. De opdrachten kunnen naar keuze online of op papier worden gemaakt. Deze wijze van lesgeven is ook doorgevoerd in de modules met keuzevakken VMBO.

Keuzevakken VMBO voor alle profielen

Dubbelklik heeft keuzevakken VMBO beschikbaar voor alle vier profielen. Dat betekent dat docenten kunnen kiezen uit vele aantrekkelijke keuzevakken voor de profielen Dienstverlening & Producten, Zorg & Welzijn, Economie & Ondernemen, en Media, Vormgeving & ICT. De modules met lesmateriaal voor de profielen hebben precies dezelfde structuur als die van de keuzevakken VMBO. Eerst wordt door middel van instructie de theorie van de stof uitgelegd. Daarna volgt een serie opdrachten. Als de leerlingen deze op een goede manier kunnen maken hebben ze de theorie begrepen. Dan kunnen ze verder gaan met een volgend onderdeel uit de module.

Tijdsinvestering in keuzevakken VMBO

Het lesmateriaal is zodanig verdeeld dat een leerling een bepaalde tijd bezig is met een module. Hoeveel tijd dat is hangt af van het niveau van de leerlingen. Voor een Basis/Kader leerweg wordt voor een module met keuzevakken VMBO 66 tot 96 uur gereserveerd. Als een leerling de stof snel begrijpt is hij na 66 uur klaar. Als hij de bijgevoegde aanvullende opdrachten moet doen kost dat nog maximaal 30 uur tijd. Voor VMBO leerlingen die een Gemengde en Theoretische leerweg doen zijn er uiteraard ook modules met keuzevakken beschikbaar. Deze leerlingen zijn daar ongeveer 28 uur mee bezig.