Visserij School

Alles over Opleidingen en Scholen

Mijn vriend gaat een Nederlandse taalcursus volgen

Mijn vriend gaat een Nederlandse taalcursus volgen. Hij woont nu sinds een paar maanden hier in Holland en zijn taal kan een stuk beter. Ik heb hem voor een paar jaar geleden ontmoet in Spanje toen ik daar voor mijn school stage liep. De vonken sloegen meteen over. Het enige wat een probleem was, was de taal. Met handen en voeten hebben wij ons een beetje verstaanbaar gemaakt. De ellende was dat hij geen Engels kende en ik geen Spaans. Maar het is allemaal goed gekomen en ondertussen heeft hij zijn thuis land achter gelaten en wil een nieuw leven bij mij in de buurt gaan beginnen.  

De allereerste les

Al een tijd ben ik met hem bezig om de Hollands taal een beetje te leren, maar op de één of andere manier wil het kwartje bij hem niet vallen. Daarom leek het mij verstandig om hem op te geven om een Nederlandse taalcursus te gaan volgen. Via Interlangues heeft hij zich opgegeven en met een goed resultaat. Binnen een paar weken begon hij al aardig onze taal te spreken. Natuurlijk steekt hij er ook heel veel tijd en energie in, maar de manier van lesgeven is zeker een groot succes.