Visserij School

Alles over Opleidingen en Scholen

Drie uitdagende schoonmaak vacatures

Ben je opzoek naar een uitdagende schoonmaak vacature? Weet jij van aanpakken? Ben jij iemand die er altijd voor zorgt dat alles er weer spik en span uitziet? Maar weet je nog niet helemaal wat voor uitdagend schoonmaakwerk bij je past? Lees dan snel dit artikel over drie pittige schoonmaak klussen! En misschien vind jij je ideale baan. 

Horeca

Schoonmaken in de horeca is niet altijd een pretje, maar wel erg belangrijk. Zou jij graag willen eten in een vies restaurant? Of naar een toilet gaan waar nog kots ligt? Nee, natuurlijk wil je dat niet! Mede dankzij jouw werk draag je er aan bij dat de ondernemers zich alleen hoeven te focussen op hun werk. Naast dat horecagelegenheden niet altijd even schoon zijn, moet je vaak in de late of vroege uurtjes werken. Dit gaat vaak ten koste van je slaapritme, je sociale leven en als je niet oppast je gezondheid. Mede door deze redenen is dit geen simpel negen tot vijf baantje en moet je dus wel echt van aanpakken weten. Zeker een aanrader als je opzoek bent naar een uitdagende schoonmaak vacature. 

Leger des Heils

 
Dit is misschien wel een van de meest bijzondere en verassende organisaties waar je voor kunt werken. Want Bij het Leger des Heils denk jij toch niet gelijk aan schoonmaken? Toch is dit een heel belangrijk en nuttige dienst die door het Leger des Heils geleverd wordt. Met het mobiele schoonmaak team helpen zij namelijk mensen die in een ernstig vervuild huis wonen, hun woning weer leefbaar te maken. Voor veel mensen in deze situatie is een ernstig vervuild huis het minste van hun zorgen. Toch is het een goed begin om ervoor te zorgen dat ze hun normale leven weer kunnen oppakken. De uitdaging zit hem vooral in het kunnen werken met kwetsbare personen. Al met al is het geen gemakkelijk werk, maar zeker wel een baan waarin je geprikkeld wordt om jezelf als schoonmaker en ook als mens te ontwikkelen. 

Ontsmetten

Als je echt opzoek bent naar iets uitdagends dan zou je bijvoorbeeld eens kunnen kijken naar werk als ontsmetter. Het ontsmetten van bijvoorbeeld een woning is vaak nodig nadat er iemand is overleden of als het een plaats delict is. Dit is natuurlijk geen gewone schoonmaak opdracht en vraagt absoluut om schoonmakers die echt hun mannetje (of vrouwtje) kunnen staan. Het zal je verbazen hoeveel vraag er is naar goed schoonmaakpersoneel dat in zulke omstandigheden bereid is om aan de slag te gaan. Ook hier geldt weer dat het vaak onregelmatig werk is. Hier moet je dus ook rekening mee houden.

Werken als schoonmaker is dus niet altijd even makkelijk, het is zwaar en voor de buitenwereld soms ondankbaar werk. Niet is minder waar. Zwaar werk is het zeker, maar absoluut noodzakelijk en nuttig werk. Wil jij dit nou ook? Bekijk dan eens de schoonmaak vacatures in Den Bosch op www.gewoonvoorjullie.nl.