Visserij School

Alles over Opleidingen en Scholen

Makkelijk een VOG aanvragen!

vog aanvragen

Jij leert voor een beroep. Als je er eenmaal aan wilt gaan beginnen dan krijg je de vraag of je een VOG aanvragen wilt. Nu is er een kans dat je geen idee hebt wat het inhoudt, maar dat is niet erg. Het is namelijk een afkorting voor verklaring omtrent gedrag. Er zijn een aantal beroepen waarvoor jij dit moet hebben. Dit is niet voor elk beroep dus zo. Vooral als het gaat om beroepen als ambtenaar is het belangrijk dat jij er een aan vraagt. Zonder de verklaring kun jij het beroep namelijk niet doen. Ook als je wordt afgekeurd kun jij het beroep niet meer uitvoeren. Let er dus op dat jij je gedraagt en dat je een goede verklaring hebt.

Waarom?

Wanneer je bij de politie wilt dan moet je bijvoorbeeld een VOG aanvragen. Ook als je een leraar of lerares wilt worden dan jij in bezit zijn van een verklaring. Het is namelijk niet de bedoeling dat criminelen bij de politie kunnen. Ze zijn dan namelijk bang dat er dan corruptie ontstaat en dat is niet bedoeling. Ook als leraar of lerares moet jij je goed gedragen. Als je een slecht verleden hebt dan kun je dat overdragen aan de kinderen die je les geeft. Dat geeft dan problemen. Bij elk beroep waarbij je als ambtenaar werkt en dus voor de overheid is het belangrijk om een verklaring te hebben.

Zorg

Ook in de zorg is het belangrijk om een VOG aanvragen. Je gaat namelijk om met mensen die kwetsbaar zijn. Als jij je dan niet goed kunt gedragen dan kun je misschien ook niet goed overweg met de mensen waarmee je gaat werken. Natuurlijk is de zorg erg breed en daarom moet je ook bij elk onderdeel van de zorg een verklaring kunnen laten zien die goed is.